Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόθεση καταπάτησης καταγγέλλεται από τον κ.Σκοτιδα με εμπλεκόμενη Ιερά Μονή

Ανώνυμο-4_Για καταπάτηση μισού στρέμματος από την ιδιοκτησία του κάνει λόγο ο ορμώμενος εκ Παραβόλας κ. Δημοσθένης Σκοτίδας, καταγγέλλοντας ευθέως, τους κατά τον κ. Σκοτίδα καταπατητές.
Παράλληλα, καταγγέλλει και το γεγονός ότι η υπόθεση από το 2011 που έχει κινητοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και της ιδιοκτησίας του λιμνάζει.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτίδας δηλώνει ότι διαθέτει νόμιμους τίτλους της καταπατημένης έκτασης από το 1900, κομμάτι που ανήκει σε έκτασή του συνολικά 40 στρεμμάτων. Ταυτόχρονα παρουσιάζει έγγραφα επίσημων αρχών (λ.χ. αστυνομίας) που πιστοποιούν ότι ο τοίχος αντιστήριξης που κατασκευάστηκε στην καταπατημένη έκταση, μήκους 100 μέτρων και ύψους 5 μέτρων, δεν διέθετε άδεια από καμία αρμόδια αρχή (αριθμ. πρωτοκόλλου εγγράφου 1018/3/692-α).
Ο ίδιος ο κ. Σκοτίδας δηλώνει: «Την 6-10-2011 υπέβαλα αίτηση προς την Πολεοδομία Αγρινίου, προκειμένου να ελέγξει αν έχει εκδοθεί νόμιμα άδεια οικοδομής για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον τοίχο αντιστήριξης που ανήγειρε η Ιερά Μονή «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Παραβόλας στη θέση «Λακούλες», έχοντας προς τούτο έννομο συμφέρον καθώς καταπατήθηκε από την εν λόγω Μονή τμήμα της ιδιοκτησίας μου. Στις 16-2-2012 συντάχθηκε από την Πολεοδομία η έκθεση αυτοψίας με την οποία διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω οικοδομικά έργα έγιναν αυθαίρετα κατά παράβαση του Γ.Ο.Κ. και η έκθεση κοινοποιήθηκε αρμοδίως προς τον Δήμο Αγρινίου, τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, το Ι.Κ.Α., την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, την Ναοδομία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Παρ’ ότι έκτοτε πέρασε διάστημα 2,5 ετών μέχρι σήμερα δυστυχώς καμία από τις παραπάνω δημόσιες υπηρεσίες και αρχές δεν έχει πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο».
(δεξιά): Νόμιμα έγγραφα που πιστοποιούν τα λεγόμενα του κ. Σκοτίδα
sinidisi.gr